Praktiske oplysninger​

Selvbetjening for borgerne

Kirkeministeriet har en meget nyttig hjemmeside,hvor man kan få stort set alle oplysninger og blanketter fra fødsel til død. Bemærk at der er en særlig afdeling for folk, der er født i Sønderjylland. Klik her.

Dåb

Tid og sted for dåb aftales telefonisk med sognepræsten, og der aftales et møde i hjemmet, hvor præsten og forældrene gennemgår dåbsritualet.

Barnet skal have en fødsels- og navneattest (fås på bopælskommunen) inden det kan døbes.

Der skal være mindst 3 og max 5 faddere ved dåben.

Tid og sted for vielse aftales telefonisk med sognepræsten.

Når parret har fået en prøvelsesattest (på Folkeregistret i bopælskommunen), medbringes den til en samtale i præstegården, hvor vi bl.a. gennemgår ritual og vælger salmer.

Parret vælger 2 bryllupsvidner. Det er altid bedst, hvis parret på forhånd har overvejet, hvilke salmer de gerne vil bruge ved deres vielse. Pr. 1. april 2006 forsvandt begrebet giftenavn.

Med den nye navnelov skal brudepar, der ønsker at bruge samme efternavn lave en decideret navneændring (der er gratis), og dette vil i fremtiden foregå på kommunen, hvis man er født i Sønderjylland. Er man ikke det, skal det foregå på ens lokale kirkekontor.​

Begravelse/bisættelse

Dødsfaldet skal anmeldes til sognepræsten i afdødes bopælssogn.

De fleste vælger at kontakte en bedemand, som ordner papirer og andre praktiske ting. Bedemanden eller familien kontakter så præsten om tid og sted for begravelsen.

Man er også meget velkommen til at henvende sig til sognepræsten, inden man kontakter bedemanden.

Navneændringer

Pr. 1. april 2006 er der kommet en ny navnelov, der kort fortalt er en liberalisering i forhold til det hidtidige. Alle efternavne, der ikke er beskyttet kan benyttes, ligesom der er ret vide muligheder for at jonglere rund med mellemnavne m.v.

Her i Sønderjylland foregår navngivning og navneændringer i kommunens borgerserviceafdeling (personregisteret). Du kan kun foretage navneændringen digitalt - ved at du går ind på "Borger.dk" og vælger navneændring. Følg herefter anvisningen på siden.

Luther - salg- og musikgudstjeneste i Oksenvad kirke
13-10-2017
Søndag den 29.oktober kl. 10.30 - fejrer vi 500-året for Martin Lurther og reformationen - ved en sang- og musikgudstjeneste i Oksenvad kirke. Begge vore kor deltager.
Bibelen blev levende i Sommersted Kirke
19-04-2017
I Sommersted Kirke blev der søndag fejret Palmesøndag med en festlig familiegudstjeneste.
Sogneaften den 27.marts i Kirkehuset på Kirkevej
19-04-2017
Journalist, foredragsholder ,Pia Fris Laneth - fortæller levende om om "Luthers Käthe og andre stærke kvinder i reformationstiden".

Tlf.: 74 50 41 58   Mobil: 60 10 78 60