Praktiske oplysninger​

Selvbetjening for borgerne

Kirkeministeriet har en meget nyttig hjemmeside,hvor man kan få stort set alle oplysninger og blanketter fra fødsel til død. Bemærk at der er en særlig afdeling for folk, der er født i Sønderjylland. Klik her.

Dåb

Tid og sted for dåb aftales telefonisk med sognepræsten, og der aftales et møde i hjemmet, hvor præsten og forældrene gennemgår dåbsritualet.

Barnet skal have en fødsels- og navneattest (fås på bopælskommunen) inden det kan døbes.

Der skal være mindst 3 og max 5 faddere ved dåben.

Vielse

Tid og sted for vielse aftales telefonisk med sognepræsten.

Når parret har fået en prøvelsesattest (på Folkeregistret i bopælskommunen), medbringes den til en samtale i præstegården, hvor vi bl.a. gennemgår ritual og vælger salmer.

Parret vælger 2 bryllupsvidner. Det er altid bedst, hvis parret på forhånd har overvejet, hvilke salmer de gerne vil bruge ved deres vielse. Pr. 1. april 2006 forsvandt begrebet giftenavn.

Med den nye navnelov skal brudepar, der ønsker at bruge samme efternavn lave en decideret navneændring (der er gratis), og dette vil i fremtiden foregå på kommunen, hvis man er født i Sønderjylland. Er man ikke det, skal det foregå på ens lokale kirkekontor.​

Begravelse/bisættelse

Dødsfaldet skal anmeldes til sognepræsten i afdødes bopælssogn.

De fleste vælger at kontakte en bedemand, som ordner papirer og andre praktiske ting. Bedemanden eller familien kontakter så præsten om tid og sted for begravelsen.

Man er også meget velkommen til at henvende sig til sognepræsten, inden man kontakter bedemanden.

Navneændringer

Pr. 1. april 2006 er der kommet en ny navnelov, der kort fortalt er en liberalisering i forhold til det hidtidige. Alle efternavne, der ikke er beskyttet kan benyttes, ligesom der er ret vide muligheder for at jonglere rund med mellemnavne m.v. 

Her i Sønderjylland foregår navngivning og navneændringer i kommunens borgerserviceafdeling (personregisteret). Du kan kun foretage navneændringen digitalt - ved at du går ind på "Borger.dk" og vælger navneændring. Følg herefter anvisningen på siden.

Nyheder​

Biblen live ved Klaus Laursen
19-08-2019
Mandag den 23. september kl.19.00 i Sommersted kirke
Læs hele nyheden
3-sogns gudstjeneste
19-08-2019
Kom til en festlig gudstjeneste i Hammelev kirke Søndag den 6. oktober kl. 10.30
Læs hele nyheden
Allehelgen
19-08-2019
Vi mindes dem vi har mistet i årets løb
Læs hele nyheden

Sommersted Præstegaard

​Kirkevej 8, 6560 Sommersted

Tlf.: 74 50 41 58   Mobil: 60 10 78 60